Jak s tím jednou začnete, nemůžete přestat. Takže než si pořídíte
kvásek, pořádně to zvažte.
Pravděpodobně taky spadnete do skupiny
"Pečem pecen". Zjistíte, že nešílíte sami kvůli chlebu, který se
nechce "zvednout". Zjistíte, že kváskový chléb je fenomén, zvlášť ten
doma pečený. Pečou holky i kluci a po celém světě. Radí se takřka v přímém
přenosu. Stačí fotka a prosba.
Tady jsou nejčastější:
Už to mám dát do trouby?
Je "to šedivé " na povrchu
kvásku plíseň?
Proč ten kvásek smrdí jak aceton? Dá se
ještě zachránit?
Proč ten chleba zase prasknul?
Proč je to placka hodící se pouze ku
létání - hodu diskem?
Nedala jsem tam sůl, co s tím? (Sousedovy
slepice si prý nestěžovaly a ještě poslaly vajíčka.)
Je lepší dívat se do trouby nebo na
televizi? (Vítězí trouba, má lepší program!)
Na jihu Čech konečně prší, takže zase peču.
Tentokrát posílám úplnou klasiku - pšenično žitný, 1,7 kg + domácí nudle +
karafiáty
Pokouším se o stále větší bochník, chtěla bych se dopracovat tak k 2,5 kg.
Včerejší chlebík má 1,92 kg. Tak pěkně pomalu zvětšuji. Přikládám foto přímo z
trouby - taky na pizza kameni. Je to šamotová deska.
Proč se pokouším o stále větší bochník chleba?
Ále, zastavili jsme se při letních toulkách ve skanzenu na Veselém kopci.
Přidávám ilustrační foto, chlebů tam měli několik a byly jak
kolo od vozu.
Pak taky můžete vidět členku skupiny Pečem pecen ve stavu šílenství -
nacvičuji, jak v díži uhníst chleba.
Většinou nevydržím a zakrojím ještě teplý.
Žádné komentáře:
Okomentovat