Dobré ráno! Zjistila jsem, že ideální doba na pečení chleba je sobotní ráno. Zapnout troubu, dát si snídani, chleba ven z lednice, šup do trouby a pak dobrou kávu. Chleba roste před očima - pokud to vyjde - a voní!
Dnešní rozpis:
kvásek: 1 hrneček žitné mouky, 1 velká lžíce kvásku, 180 ml vody
těsto: 4 hrnečky mouky (4 x 180 g - 1 hrneček žitné, 1 celozrnné pšeničné, 2 špaldy); asi 100 g utržených kousků mother dough z ledničky, lžíce hustého řeckého jogurtu, kmín, voda 450 ml - autolýza 20 min - 3,75 lžičky soli - rovné....
Těsto má 70% hydrataci. Co je to ta nešťastná hydratace?
Hydratace: celkové množství mouky je 100%. Tedy 5 x 180 = 900 g x 0,7 (70% hydratace)=630 ml vody. Z toho 180 ml je v kvásku - takže 450 ml.
Kvásek si připravím v pátek ráno, odpoledne zadělám těsto, stočím do ošatky, šup do lednice a ráno peču. Trouba včetně plechu musí být rozpálená na maximum, chlebík vyklopit přímo na plech, zapařit a už to jede. Abych byla přesná, místo plechu používám pizza kámen.
This documents is rather thinner, being released of them costing only fladsk?rm g/m only two. https://imgur.com/a/PFiR61A http://oxoz149up7.dip.jp https://imgur.com/a/cPIxtM5 https://imgur.com/a/YQgaFoF https://imgur.com/a/fjTheiZ https://imgur.com/a/Mx6c5nR http://kxo8wrsmpg.dip.jp
OdpovědětVymazat