čtvrtek 21. srpna 2014

Cukeťák z trouby


Recept na cukeťák pečený v troubě aspiruje na top ten rychlých receptů. Potřebujete jen trochu času na zamíchání a pak si můžete dát kávu a opájet se vůní, která se line z trouby.




Suroviny na  cukeťák:


1 cuketa
strouhaný sýr
2 vejce
2 cibule
2 hrsti ovesných vloček
polohrubá mouka (tolik, aby těsto bylo roztíratelné)
sůl, kmín
olivový olej, rajčata a rozmarýn

Připravte si velkou mísu a strouhejte – nejdřív cuketu, potom sýr. Nejlepší je parmezán, lze použít i obyčejný eidam. Přidejte vejce, nasekanou cibuli, ovesné vločky, sůl a kmín. Kmínem nešetřím, sypte a nebojte se.  Směs zamíchám a přisypávám mouku. Těsto musí mít takovou hustotu, aby se dobře roztíralo. Tenčí vrstva se rychleji propeče, pokud máte hodně těsta, je lépe použít plechy dva. Případně využít horkovzduch a upéct oba plechy najednou. Plech vymastěte, já používám pečící papír. Těsto pocákám olivovým olejem, pokladu nakrájenými rajčaty a posypu rozmarýnem. Peču v troubě na teplotu kolem 180 stupňů dozlatova.
Tady máme detail. Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat