Suroviny na cukeťák:
1 cuketa
strouhaný sýr
2 vejce
2 cibule
2 hrsti ovesných vloček
polohrubá mouka (tolik, aby těsto bylo roztíratelné)
sůl, kmín
olivový olej, rajčata a rozmarýn
Připravte si velkou mísu a strouhejte – nejdřív cuketu,
potom sýr. Nejlepší je parmezán, lze použít i obyčejný eidam. Přidejte vejce,
nasekanou cibuli, ovesné vločky, sůl a kmín. Kmínem nešetřím, sypte a nebojte
se. Směs zamíchám a přisypávám mouku.
Těsto musí mít takovou hustotu, aby se dobře roztíralo. Tenčí vrstva se
rychleji propeče, pokud máte hodně těsta, je lépe použít plechy dva. Případně
využít horkovzduch a upéct oba plechy najednou. Plech vymastěte, já používám
pečící papír. Těsto pocákám olivovým olejem, pokladu nakrájenými rajčaty a
posypu rozmarýnem. Peču v troubě na teplotu kolem 180 stupňů dozlatova.
Tady máme detail. Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat